תפריט נגישות

סמ"ר אלון דוידוב ז"ל

אלון דוידוב
בן 21 בנפלו
בן יקטרינה ומיכאל
נולד בי"ח בסיון תשס"ד, 7/6/2004
התגורר בקרית ים
התגייס ב-27/08/2023
שרת בעוצבת ברק (188), חיל הנדסה קרבית
יחידה: גד' 605
בתפקיד: חובש קרבי
נפל בקרב
בכ"ח בסיון תשפ"ה, 24/6/2025
במלחמת "חרבות ברזל"
מקום נפילה: דרום רצועת עזה
מקום קבורה: צור שלום
הותיר: הורים ואחות - אנסטסיה

קורות חיים

בנם של יקטרינה (קטיה) ומיכאל. נולד ביום י"ח בסיוון תשס"ד (7.6.2004). אח לאנסטסיה.

אלון גדל בקריית ים עם אימו. אביו גר במוסקבה שברוסיה.

למד בבית הספר "אור אבנר" בקריית ים בכיתות א' עד ג', ולאחר מכן בבית הספר "ימית". סיים את לימודיו התיכוניים בבית הספר בכפר חסידים. מתוך עניין שגילה בדת מצא זמן ללמוד במקביל גם בישיבה.

ילד פלא, טוב לב, חייכן עם עיניים טובות וסקרנות גדולה, שידע להקשיב ותמיד נכון לעזור לזולת. מתוק עם נשמה גדולה ומיוחדת, שמח ומאושר, מלא חיים, שאהב לצחוק ולשמח.

מוריו וחבריו הגדירו אותו כ"פרח שהיה מלח הארץ" וסיפרו שאלון היה תלמיד שקט, צנוע ומקסים. הוא אהב להיות עם חברים והם אהבו אותו. חבריו העידו שהיה חבר אמת, איש של אנשים, אדם נפלא שידע למצוא את הטוב בכל דבר. חבר שתמיד מצא את המילים הנכונות לומר לכל אחד, כזה שידע לעזור במילה או במעשים שעשה ותמיד בשקט, בצניעות. ניצל כל רגע בחיים לחוויות מעצימות והתמקד בסיוע לזולת בהתנדבות, וכנער התנדב במד"א.

הוא בלט כנער מבריק, חובב שחמט שהלך והתמקצע בתחום בעזרת אימונים רבים ושיעורי שחמט אצל מורים פרטיים. למבחני הבגרות ניגש כמעט מבלי ללמוד, סיפרה אימו, וצלח אותם בציונים גבוהים.

אהב מאוד ספורט, התאמן והשתתף בתחרויות סקייטבורד וחלם שיוקם בקרית ים מגרש סקייטבורד לילדים כדי שיוכל לאמן אותם. הוא אהב לטייל בחו"ל ובמיוחד לעשות סקי בחורף.

אלון היה אהוב ומשמעותי מאוד בקרב כל בני משפחתו, הקפיד לבקר את סבא וסבתא שלו. המשפחה סיפרה על האור שהפיץ סביבו: "כשהוא קם בוקר, כאילו השמש הגיעה".

לקראת סוף לימודיו התיכוניים התנהלו שיחות רבות בין אלון לאימו בשאלת הגיוס לצבא. אהבתו הגדולה לארץ ולמדינה ותחושת שליחות עמוקה והנאמנות לחברים, כל אלו הכריעו את הכף ואלון התגייס למסלול הקרבי אליו שאף.

אלון התגייס לצה"ל ביום 27.8.2023, והחל טירונות שבסיומה יועד לתפקיד נהג תומך לחימה.

בשבת כ"ב בתשרי, שמחת תורה תשפ"ד, שבעה באוקטובר 2023, בשעה שש וחצי בבוקר, פתח ארגון הטרור חמאס במתקפת פתע על ישראל. בחסות ירי מסיבי של טילים ורקטות מרצועת עזה לאזורים נרחבים בארץ חדרו אלפי מחבלים - יבשתית, ימית ואווירית, והחלו במתקפה רצחנית על יישובי עוטף עזה ועל שדרות, אופקים ונתיבות, על מבלי מסיבות טבע סמוך לקיבוצים רעים ונירים, על בסיסי צה"ל ועל העוברים בדרכים באזור. המחבלים רצחו כשמונה-מאות אזרחים בבתיהם, במכוניותיהם, אחרי שביצעו בהם פשעים כבדים. חטפו לרצועת עזה מאות ישראלים והחריבו, בזזו והעלו באש בתים ורכוש. מאות חיילים, שוטרים, אנשי כוחות הביטחון וחברי כיתות הכוננות המקומיות נפלו בקרב. בבוקר זה החלה מלחמה.

כשהחלה המלחמה אלון היה בתחילת הכשרתו. משסיים הוצב כנהג מבצעי באמבולנס, בחטיבה הדרומית של עזה. לאחר שחברו הטוב מימי בית הספר נהרג, ביקש לשרת בתפקיד מבצעי יותר. באפריל 2024 החל בהכשרה לתפקיד פַּלס ומנובמבר 2024 שירת בגדוד חיל הנדסה 605, במסגרת חטיבה 188.

אחרי משימות בעזה ובלבנון, באפריל 2025 יצא לקורס חובשים קרביים, אותו סיים בחודש יוני באותה שנה. מהקורס שב אלון כחובש לפלוגתו הוותיקה, היישר לפעילות מבצעית בחאן יונס שבדרום רצועת עזה.

ב-7 ביוני 2025 חבריו מצאו כמה רגעי שקט לחגוג עמו את יום הולדתו העשרים ואחד.

מפקדיו העידו שאלון היה בעל תחושת שליחות עמוקה ורצון אמיתי להשפיע, עם מחויבות ונחישות. הוא הפגין רוח לחימה, מסירות יוצאת דופן ורוח איתנה. החברים סיפרו שאלון בלט במוטיבציה הגבוהה שלו, תמיד התנדב והפגין מחויבות ונחישות.

ביום 24.6.2025, במהלך פעילות מבצעית בחאן יונס, נפגע ממטען נגמ"ש ה"פומה" (רכב פורץ מכשולים הנדסי) שבו שהו אלון ולוחמים נוספים. שבעה לוחמים נהרגו במקום, בהם אלון.

סמל אלון דוידוב נפל בקרב ביום כ"ח בסיוון תשפ"ה (24.6.2025). בן עשרים ואחת בנופלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית ים. הותיר אחריו הורים ואחות.

לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל ראשון.

האב מיכאל ספד: "אנחנו אוהבים אותך ונאהב אותך תמיד, אתה ילד פלא... זה לא טבעי שאלון שם ואנחנו פה, לא יישארו לנו אלא הזיכרונות. זה מחיר המלחמה, אבל אלון יישאר איתנו תמיד. אי אפשר לחשוב שלא נדבר יותר או ניפגש. אבל אלה הם החיים - זו המלחמה. אתה תמיד תהיה איתנו".

ספדה האם קטיה: "אלון היקר שלי, בן שלי, אתה החיים שלי, קשה לי לתפוס שאתה לא איתי כאן, שאתה לא בחיים. אני מודה לך על הכול - היית אלון מלא חיים. אהבת לצחוק, לשמח, היית חבר טוב ובן טוב. אהבת את החיים ב-מאה אחוז, התגייסת לקרבי, אתה גיבור אמיתי! תהיה חסר לי. השגתי את הזמר האהוב עליך, שהבטיח שיגיע לבקר אותנו השבוע, הגשמתי לך את החלום. כל הזמן תהיה לידי. אלון, אני גאה בך, בבקשה תן לי סימן מדי פעם. כשאני אעשה משהו לא טוב - תעזור לי, תן לי סימן. אני אוהבת אותך וגאה בך".

לזכרו של אלון ניטע עץ זית בגן "עץ החיים" בעירו קריית ים. העץ התווסף לשורת עצי הזית שבמקום, המנציחים את נרצחי וחללי המלחמה תושבי ותושבות העיר.

בניית אתרים: