תפריט נגישות

סמ"ר ויקטור ויקי אריאל ז"ל

ויקטור אריאל
בן 19 בנפלו
בן אסתר ושלמה
נולד בקדימה
בט' בטבת תשמ"ה, 2/1/1985
התגורר בקדימה
התגייס ב-מרס 2003
שרת בחיל רגלים, חיל רפואה
יחידה: גדוד שמשון
נפל בפעילות מבצעית
בט"ו בתשרי תשס"ה, 30/9/2004
מקום נפילה: ניסנית
מקום קבורה: קדימה
הותיר: הורים ושלוש אחיות - מאיה, רחלי ומירית

קורות חיים

בן אסתר ושלמה. נולד ביום ט' בטבת תשמ"ה (2.1.1985) בקדימה. הוא נקרא על שם סבו, ויקטור קרצו ז"ל, אבי אמו, שנפטר שנה לפני לידתו. הוריו שמחו על לידת ילדם השלישי, בן יחיד לאחר שתי בנות, מאיה ורחלי. כשהיה בן שנה נולדה האחות הרביעית, מירית.

המשפחה התגוררה במושב קדימה שבשרון, שם למד ויקי בבית-הספר היסודי "יגאל אלון" וסיים את לימודיו בקיץ 2002 בבית-הספר התיכון "הדסים". ויקי היה ילד נעים, חכם, שובב ונמרץ. חיבתו למעשי קונדס בלתי מזיקים לא הותירה אף אדם ללא חיוך - קרוב משפחה, חבר או אפילו מורה.

נדיבותו התמימה הותירה אותו לעתים קרובות ללא כלי כתיבה שחילק למי שביקש. לא אחת נידב את אמו אסתר להכין עוגה למסיבות (למרות שידע היטב כי לא אפתה עוגה מימיה), להשיג בגד לחבר או לארגן חטיפים. היא תמיד עזרה לו בשמחה, וידעה עד כמה הדבר חשוב לו.

אותן תכונות של נדיבות, חביבות וחברמניות היו טבועות בו, כמו גם חיוכו הרחב, ותמיד היה מוקף חברים רבים בכל מקום ששהה בו.

מגיל צעיר ויקי אהב מאוד ספורט והצטיין בכל ענף שבחר להשתתף בו. לפחות פעם בשבוע נפגש עם חבריו למשחק כדורגל שכונתי, מנהג שהמשיך לקיים ככל שעלה בידו.

בגיל 6 הצטרף עם מספר חברים לחוג קראטה מסורתי, בבית-הספר "גוג'וריו" לקראטה וקונג-פו. בעוד שרבים נשרו כבר בשנה הראשונה, ויקי מצא בקראטה בית אמיתי. הוא התמיד באימונים וכבר בגיל 11 היה לעוזרו של מאמנו האישי, רוני עקירב. בשנת 2000, כשראה את גישתו הנהדרת לילדים, המליץ רוני שיעבור קורס מדריכים במכללה הארצית של ה"גוג'וריו", וכשסיים את הקורס השתלב כמדריך קבוצות ילדים בקדימה ובבית חירות עד לגיוסו לצה"ל.

כמדריך בעל סבלנות וקשב מיוחדים במינם יצר קשר מאוד מיוחד עם חניכיו. כשאימן את הילדים תמיד נשא איתו שקית עם סוכריות טופי ובלונים, שמטרתה, כפי שהסביר: "למי שמנצח מגיע פרס, ולמי שמפסיד - פרס תנחומים..." הוא נהג להרגיע ושימש להורי הילדים יועץ, כשהסביר את הישגי הילד או את מצב רוחו. הורים רבים סיפרו שויקי אף נתן גביע משלו לילד שבכה כי לא זכה בגביע בתחרות, וכשהתגייס לא האמינו, כי חשבו שהוא מבוגר הרבה מגילו הצעיר.

ויקי השתתף בתחרויות קראטה ארציות וזכה באליפויות רבות. הוא זכה באליפות ישראל לשנת 1997 שנערכה בנתניה ובשנים 1998 ו-2000 באבן יהודה. מאחר שבכל תחרות יש כמה קטגוריות הגיע בכל פעם הביתה עם יותר מגביע אחד.

לפסגת הישגיו הגיע כשהיה בן 17 וזכה בקטגוריה הארצית היוקרתית ביותר - קרבות במשקל פתוח. הוא התמודד נגד בוגרים בני 30-20 וניצח. בכך היה לאלוף האלופים הישראלי של הקראטה המסורתי לאותה השנה.

ויקי נודע ביכולת הניתור המדהימה שלו, אותה הציג במופעי ראווה של קבוצתו כשהוא מרחף מעל ערמת ילדים השוכבים זה על גבי זה על מזרן.

אהבה גדולה נוספת בחייו נתונה היתה למוזיקה. עוד לפני שידע מילה באנגלית דיקלם שירים שלמים באנגלית משובשת ששמע מקלטות רוק של מאיה, אחותו הבכורה. בעזרתה למד לנגן בגיטרה, שהפכה לאיבר נוסף בגופו, איתה הלך לכל מקום, גם לפלוגה. בכל זמן פנוי ניגן ושר. גם בסופי שבוע, כשהיה חוזר מהצבא, היו נפגשים כמה חברים בכיכר בקדימה וויקי היה מנגן להם. גם בקרב בני משפחתו היה לא אחת לוקח גיטרה וחוברת שירים, מושיב את בני המשפחה ומארגן שירה בציבור.

בעת לימודיו בתיכון ייסד עם שנים מחבריו להקה בשם "הצעקה השקטה", בה שימש כגיטריסט וסולן. הלהקה פנתה למועצה המקומית ובעזרתה הקימה מועדון מוזיקה בקן "הנוער העובד והלומד" לשעבר. הלהקה משכה כמה עשרות בני נוער למקום, ואף הופיעה במקומות שונים, בטקסים ממלכתיים ביישוב ובתיכון בהדסים. ויקי ניגן גם ביום הורים של פלוגתו.

כחובב מוזיקה מושבע, השקיע את כל כספו בגיטרות, מגברים, מיתרים, דיסקים, דיסקמנים וכרטיסים למופעים וקונצרטים שהלך אליהם עם אחיותיו מירית ורחלי ועם חבריו.

ויקי היה אח שובב ומסור לאחיותיו. במיוחד אהב להניף אותן אל על, אחת אחת לפי הסדר, גם אם הן מחו על כך בתוקף או ניסו להימלט. גם הוריו לא הצליחו להתחמק מהטקס הזה, שלווה תמיד בצחוקו המתגלגל.

ויקי ואחותו מירית, שרק שנה מפרידה ביניהם, היו יחד בכל המסגרות החינוכיות, מהמעון עד הצבא. הם גם חגגו יחד בר ובת מצווה.

כבר בגיל צעיר פגש ויקי במסגרת הצבאית. אביו שלמה שירת 31 שנים בצבא הקבע בחיל-הקשר ולקח אותו עימו פעמים רבות לבסיסו בצריפין, שם שירת כנגד בכיר.

ויקי ידע כי יתגייס ליחידה קרבית, ורצה לשרת כחובש.

במרס 2003 ויקי התגייס לצה"ל, הגשים את חלומו והיה לחובש קרבי ב"שמשון", בפלוגת אוגוסט 2003, מחלקה 2. חבריו ליחידה מספרים, כי הנעים את זמנם בנגינה, והיה אדם שאהב להקשיב ולעזור בעת צרה. תמיד נושא עימו בקבוק קולה, שקית במבה וגיטרה. גם עם חבריו ליחידה נהג להתבדח ובמיוחד לכנות אותם "צעיר" למורת רוחם או לנדבם לפעולה מסוימת במלים: "אל תהיה סוציומט." הוא אהב לשחק איתם כדורגל ושש-בש, ולנסות ללמד אותם לנגן בגיטרה.

ויקי ויתר פעמים רבות על יציאות הביתה לטובתם ופעם אחת אף שהה במשמרת כחובש בנגמ"ש שלושה ימים ברציפות מבלי להחליף בגדים או אפילו לחלוץ נעלים, על-מנת שחברו יוכל לבקר חייל שנפצע.

למרות שרק לעתים רחוקות יצא הביתה, הוא הקפיד להתקשר מדי יום לבני המשפחה, לדבר עם אחיינו, רותם בן השנה, ולהבטיח בסיום השיחה: "יהיה בסדר, אל תדאגו".

ויקי רקם תוכניות רבות לעתיד. כשרחלי אחותו התקבלה ללימודי תואר ראשון אמר לאמו שגם הוא עוד יפתיע אותה. הוא התכוון ללמוד תואר ראשון ב"מכון וינגייט" ולהקים מועדון קראטה בקדימה. לא אחת אמר שרותם אחיינו יהיה בדיוק בגיל המתאים להיות חניכו הראשון.

במהלך חג הסוכות, ביום חמישי, ט"ו בתשרי תשס"ה (30.9.2004) סיים ויקי תורנות שמירה, והספיק לשלוח הודעת חג שמח לידידה קרובה שלו. בדרך חזרה לבסיס בשעה תשע בבוקר, התקבלה הודעה על חדירת מחבלים בניסנית והם שינו כיוון על-מנת להגיע למקום החדירה. החיילים ראו אישה מוטלת על הרצפה וויקי מיהר לצאת ולהגיש לה עזרה ראשונה כחובש. המחבלים שארבו לחיילים ירו לעברו צרור. כנער שמשחר ילדותו היה ידוע בחיוכו האינסופי, בנדיבותו ובטוב ליבו, ויקי נהרג כשניסה להציל חיים. בן תשע-עשרה היה בנופלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית הקטנה בבית-העלמין בקדימה. הותיר אחריו הורים ושלוש אחיות.

סמ"ר ויקטור (ויקי) אריאל נפל ביום הנישואין ה-29 של הוריו. ההודעה על מותו הגיעה בצהרי היום ומאות מתושבי קדימה וחבריו הגיעו לנסות ולנחם.

בניית אתרים: